Thomas Vovemod Lütken

Profesionel vanebryder

Thomas er til daglig organisationsudvikler, oplevelsesmager og vanebryder. Den eventyrlige mixtur har gjort det naturligt for Thomas at eksperimentere med succesrige veje til effektive vaner i virksomheder.

Rolle i filmen: Thomas og Jesper tog sammen initiativ til både rejsen og den store smiledag.

Smiler mest: Når han udtænker snedige overraskelser for folk – allerhelst som en vild event.

thomas@vovemod.dk

Jesper Grønkjær

Forfatter & tryllekunstner

Jespers trylleri og foredrag spreder smil både i Danmark og i udlandet. Som eventyrer har han optrådt med shows på sine mange farverige ekspeditioner til fjerne afkroge af verden.

Rolle i filmen: Initiativ til rejsen sammen med Thomas, og så er alt foran kameraet, er et resultat af hans ukuelige optimisme.

Smiler mest: Når han er på langfart og får stof til nye eventyrlige rejseanekdoter.

info@tryllestav.dk

Martin Kristensen

Journalist & tilrettelægger

Martin er journalist og tilrettelægger med et omfattende katalog, der spænder fra dokumentarfilm om både drabssager, fodboldspillere, bortførte børn og mobiltelefoners magt.

Rolle i filmen: Foto, klip og tilrettelæggelse, og at have overlevet sammen Jesper og Thomas.

Smiler mest: Man siger, han ikke har smilet siden målet på Århus stadion i 1996, men Jespers ballondyr er dog begyndt at virke.

LinkedIn

Arne Kristensen

Konsulent & Honduras-kender

Arne har i 20 år arbejdet med globalt udviklingsarbejde. Tidligere leder af den internationale børneorganisation Viva. Nu konsulent i Mellemamerika indenfor strategiudvikling og anti-korruption.

Rolle i filmen: Bagmanden med netværket på politisk niveau og gadeplan, der ”fixer” tingene og hjælper Thomas og Jesper med alt fra en beskyttende bøn til en ladvogn som scene.

Smiler mest: Når han kører i sit blå folkevognsrugbrød – også selvom det mest ikke kan køre.

Carlos Hernández

Leder, Transparency International Honduras (ASJ)

Carlos er et sjældent, modigt menneske. Frontkæmper for de fattiges rettigheder og imod korruptes interesser. Leder af den honduranske afdeling af Transparency International samt I en tænketank for fred og rettigheder.

Rolle i filmen: Smilets Dag blev til i et direkte samarbejde med Carlos’ organisation for sammen at promovere både smilet, freden og retfærdighed for alle. 

Smiler mest: Når han stikker af fra sine bodyguards og tager langt ud på landet for at slappe af.

Josué Murillo Rivera

Tidl. Leder, Alliance Peace and Justice

Josué er menneskerettigheds-advokat. Tidligere leder af en organisations-alliance, der sammen lægger pres på magthaverne. I dag leder af mellemamerikansk tænketank.

Rolle i filmen: Josué og hans kollegaer hjalp med smiledagen og pressen, og på dagen talte han fra scenen om fred og retfærdig -en tale der blev transmitteret til hele landet.

Smiler mest: Når han får honduransk kaffe i godt selskab, helst et hemmeligt sted, hvor ingen genkender ham.

Maria Luna

Leder, Viva Honduras

Maria er leder af Viva Honduras – et netværk af lokale børne- og ungdomsprojekter, der træner børnepersonale, mobiliserer unge og lægger pres på myndigheder.

Rolle i filmen: Viva Honduras træner danske og lokale volontører, og Maria hjalp derfor med at skaffe frivillige til Smiledagen. Smileprojektet nød gavn af Vivas store netværk.

Smiler mest: Når hun får gæster i sit hjem og serverer det bedste fra det honduranske køkken.

Tino Herrera

Taxachauffør

Tino bor i et af byens mange fattige kvarterer. Han er en vellidt chauffør, og altid med en god historie. Trofast kører han sin taxi rundt i den uoverskuelige by uden mange vejnavne og husnumre.

Rolle i filmen: Tino the Taxidriver vandt Thomas og Jespers hjerte midt i den kaotiske trafikkultur og storbyens skumle labyrinter.

Smiler mest: Når han hører en god og sjov historie med sine kunder i taxien – midt i kaos.

Fatima Rivera

Politibetjent

Fatima er en af landets få, kvindelige betjente. Særlig udvalgt til at passe på menneskerettigheds-forkæmpere. I dag betjent på den honduranske ø Roatan i Det Caribiske Hav.

Rolle i filmen: Fatima tilbød danskerne en plads på ladet af politibilen og deltog med kollegaerne på Smiledagen. Det gav ros i pressen og sendte et stærk signal om at kunne bygge tillid.

Smiler mest: Det er svært ikke at smile, når man er politikvinde på en eksotisk ø.

Alvin Anderson

Gade- og fængselspræst

Alvin er fra USA, gift med Nelly fra Nicaragua og leder organisationen Manos Extendidas. I 30 år har han arbejdet med at hjælpe børn væk fra gaden. 250 udsatte unge har boet privat hos Alvin og Nelly.

Rolle i filmen: Smilets Dag er holdt på pladsen foran Alvins kirke i et af Tegucigalpas mest voldshærgede områder på den 7. avenue.

Smiler mest: Når han kører på sin 500cc motocross. Især, når det kun er på baghjulet…

Douglas Padilla

Leder, Honduras folkevognsklub

Douglas arbejder som IT-konsulent i en offentlig virksomhed. Han er præsident i den honduranske folkevognsklub sammen med sin kone Angela.

Rolle i filmen: Douglas hjalp med at finde og købe smilebussen og arrangerede bilkaravanen på Smilets Dag med flag, trommer og hornet i bund.

Smiler mest: Når hele folkevognsklubben kører karavane til fordel for et godt formål.

Jorge Pinto

Præst og børnehjemsleder

Jorge er stifter af børnehjemmet Manuelito med ca. 40 tidligere gadebørn. Jorge er også selv vokset op som børnehjemsbarn, og hele hans familie og kirken er involveret i arbejdet.

Rolle i filmen: Jorge hjalp med den beskyttende bøn for Jesper og Thomas, før den farefulde færd. Og se bare – de kom jo sikkert hjem igen. Man passer på hinanden i Honduras.

Smiler mest: Børnebørnene giver det bredeste smil, men undervurder ikke hans far-humor.

Vicente Valladares

Komiker

Vicente udgør den ene halvdel af komikerparret Armando og Vicente. Kendt fra det populære radioprogram ”Las Noticias Sin Malicia” – på dansk ”de glade nyheder”.

Rolle i filmen: Vicente lærte vores danske venner, at humor i virkeligheden er terapi for Honduras. Han optrådte selv på Smilets Dag med sine folkekære parodier og monologer.

Smiler mest: Hvad smiler Vicente IKKE af? Der er masser af smileterapi til folket.

Armando Redondo Licona

Komiker

Armando er så den ene halvdel af komikerparret Armando og Vicente. Hans parodi af den militærkuppede præsident Mel Zelaya tog landet og ex-præsidenten med storm.

Rolle i filmen: Fixede en dansk gæsteoptræden i sit film quizshow – TomboCine. Armando er en humor- iværksætter, der sørgede for adgang til radio, tv og andre skuespillere.

Smiler mest: Armando har den sjældne evne, at han kan grine af den samme gode vittighed tre gange…

Joeny Ordoñez

Leder, Amor, Fe y Esperanza

Joeny er leder af Kærlighed, Tro og Håb. I daglig tale lossepladsprojektet, der tilbyder skolegang til lossepladsens børn. 1800 børn og voksne bor på lossepladsen.

Rolle i filmen: Joeny lærer Jesper og Thomas om livet med at bo og leve af skrald. Hvordan man genskaber håbet og bryde børnene sociale arv, og giver dem en drøm om et andet liv.

Smiler mest: Når han får besøg af gamle venner. Alle kender Joeny, og hans dør står altid åben.